Mondi, Taze Ürünleri Çiftlikten Raflara Kadar Koruyan ‘Grow&Go’çözümleri Ile Sürdürülebilir Ambalaj Seçeneklerinin Kapsamını Genişletiyor

Ambalaj ve kâğıt alanında küresel bir lider olan Mondi, taze ürünleri korumak ve güvenli, verimli ve rahat bir şekilde çiftlikten raflara ve raftan da evlere ulaştırmak için, amaca uygun bir ambalaj çözümü yelpazesi geliştirdi.

 

Ambalaj ve kâğıt alanında küresel bir lider olan Mondi, taze ürünleri korumak ve güvenli, verimli ve rahat bir şekilde çiftlikten raflara ve raftan da evlere ulaştırmak için, amaca uygun bir ambalaj çözümü yelpazesi geliştirdi.

Grow&Go, Mondi Oluklu Mukavva Çözümleri’nin taze meyve ve sebze sektörüne yönelik yeni ürün portföyünün ruhunu özetliyor. Ağır yüklü sevkiyatlardan rafta sergilenmek üzere hazırlanan hafif meyve ve sebze seçkilerine kadar her şeyi kapsayan geniş seçenek yelpazesi ile cazip bir alternatif olarak öne çıkıyor.

Mondi Oluklu Mukavva Çözümleri Ürün İnovasyon Müdürü Jan Blankiewicz, “Önümüzdeki dönemde küçük porsiyonlu ambalajlara yönelik talepte çok büyük bir artış görülecek” diyor ve ekliyor: “Küçük porsiyonlu ambalajlar, son tüketicinin seçilen ürünü doğrudan raftan, ambalajında ve taze ürünlere hiç el değmeden almasını sağlamak gibi birçok fayda sunuyor. Ayrıca terazi veya poşetlerle uğraşma gerekliliğini ortadan kaldırarak alışveriş deneyimini daha rahat hâle getiriyor ve domates gibi kolayca zarar görebilecek ürünlerin eve kadar hasar görmeden götürülmesini de sağlıyor." Bir kiloya kadar ürünler için kolay kullanım, iyi koruma, havalandırma ve görünürlük sunan World Star ödüllü Coral Tray, bu ihtiyacı karşılayan çok sayıda Grow&Go çözümünden sadece biri.

Grow&Go çözüm yelpazesi, başta kurulum öncesi düz formu ile sağlanan alan tasarrufu olmak üzere pek çok önemli lojistik avantaj sunuyor. Tüm bu ambalaj seçenekleri hem kurulum ve dolumun ardından rahatlıkla istiflenebiliyor hem de sağlamlığıyla hasar ve israfı önlüyor. Nihai varış noktasına ulaştıktan sonra ise kolayca düzleştirilerek veya katlanarak geri dönüşüme gönderilebiliyor. Avupa’da kağıt geri dönüşümü, kağıt ve karton ambalajların yüzde 83’ünün geri kazanıldığı bir başarı öyküsüdür[1]. Grow&Go portföyündeki tüm ürünler de gıda ile temas standartlarına uygun şekilde ve tamamen kağıttan üretiliyor. Yakın tarihli bir yaşam döngüsü değerlendirme çalışması da iklim değişikliği ve kaynak kullanımı dahil olmak üzere 15 yaşam döngüsü etki kategorisinin 10’unda geri dönüştürülebilir oluklu kutuların yeniden kullanılabilir plastik kasalardan daha düşük çevresel etkiye sahip olduğunu gösterdi[]

Mondi Oluklu Mukavva Çözümleri Satış ve Pazarlama Direktörü Tarık Aniba, "Hem mevzuat hem de son trendler, taze ürünlerde plastik ambalaj kullanımından uzaklaşmayı hızlandırdı. Ürünlerini yalnızca kâğıt, nişasta ve yapıştırıcı kullanılarak üretilmiş, sürdürülebilir ve tamamen geri dönüştürülebilir ambalajlarda almak müşterilere de daha cazip geliyor. Grow&Go çözüm yelpazesinin genellikle sürdürülebilir, suya dayanıklı ve su emici teknolojiyle desteklenen yüksek kaliteli oluklu mukavva kartonu, birçok durumda PE kaplı çözümlere cazip bir alternatif sunuyor” diyor.

Kaynak: Bahar Ünal İletişim Danışmanlığı

 

Yorumlar

Yorum Yaz

Değerlendirme yapınız 1-5 arası!

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

ALTIN ÜYELİK 1

Copyright , Her hakkı saklidır. plastikpazari 2016